06 - 154 993 55
slider-1 slider-2
Vandaag deel ik een tip over het kleuren van fondant. Fondant is natuurlijk in allerlei kleuren kant & klaar te koop. Maar als je heel veel taarten maakt, zoals ik, is dat niet heel voordelig voor jouw portemonnee. Plus je houd steeds over, waar je vaak niets meer mee doet!

Daarom kleur ik het meeste fondant zelf. Maar niet alle kleuren, want voor de donkere kleuren heb je zoveel kleurstof nodig. Dat de fondant aan alle kanten gaat plakken. Dus de kleuren: rood, donkerblauw, donkergroen, bruin, paars en zwart, koop ik bij de groothandel.

Ga jezelf aan de slag met het kleuren van het fondant, dan is hier mijn tip. Doe dit een paar dagen van tevoren. Waarom? Omdat de kleuren nog verder door kunnen kleuren. Met andere woorden, het fondant kan nog donkerder worden. Mocht je dit pas doen als je jouw taart gaat bekleden. Dan kan je voor een kleine verassing komen te staan!
 
Wil je meer of eerdere tips nog eens nalezen?
Ga dan naar: www.mammarina.nl/tip-maandag.

 Mammarina Deurne TIP Maandag zelf fondant kleuren 2019

Laatst maakten ik een chocoladetaart met als thema: Pokémon. Het was een full naked cake, een taart die alleen afgesmeerd wordt met botercrème, zonder dat je iets van taart ziet. Ik vond hem een beetje saai bovenop, maar wist niet zo goed wat ik ermee moest.

Het was voor de zoon van mijn kapster en die zie ik wel eens, maar kennen doe je hem dan niet. Hij was gek op chocoladetaart en chocolade. Toen ging het lichtje branden, ja chocoladekrullen. Niet op voorraad natuurlijk! Maar wel een chocoladeletter, dus dan werd die het.

Het zelf chocoladekrullen maken is eigenlijk heel simpel. Wat heb je nodig? Een chocoladereep zonder vulling, van bijvoorbeeld nootjes, bedoel ik dan. Neem de reep in je handen en schaaf met de dunschiller over de lange kant van de chocoladereep om zo chocoladekrullen te maken.

Nog wat tips voor het maken van de perfecte chocoladekrullen:
* De chocoladereep werkt het beste als hij op de juiste temperatuur is. Kamertemperatuur is het allerbeste!

* Per reep is het verschillend wat de juiste temperatuur is. Hoe donkerder jouw reep is, hoe warmer hij moet zijn.
  
* Een chocolade reep die te warm of te koud is geeft geen krullen maar slierten!

Mammarina Deurne TIP Maandag chocoladekrullen 2019

Vorige week hebben we het gehad over het vullen van jouw taart met jam. Als je de taart gevuld hebt, ben je klaar voor de volgende stap, het afsmeren van jouw taart. Snel, makkelijk en het liefste strak in één keer, toch?

Nou dat is mij nog nooit gelukt, kan ik je zeggen! Maar ik heb sinds kort wel een heel makkelijk hulpmiddel!

Als ik mijn taarten gevuld hebt, smeer ik ze één keer met een heel dun laagje botercrème af. Daarna gaat hij de koeling in voor minimaal een uur. En dan pak ik mijn geheimen wapen, de Wilton decorating Cake Icer Carded (nummer 789) 

Dit is een brede platte spuitmond, die je in een spuitzak doet. Deze vul je vervolgens met botercrème en dan laat je hem heel langzaam langs de taart lopen. Zo vaak als dat nodig is, meestal twee tot drie keer. Dit natuurlijk afhankelijk van de hoogte van jouw taart. Zo heb je in een hand om draai, jouw taart voorzien van een gelijkmatige laag botercrème. Met de spatel, spatel je hem glad tegen jouw taart. Zodat deze goed verbind met het cakebiscuit.

Het kan zijn dat je nog een laag botercrème nodig hebt.
Succes met deze TIP, bij vragen laat het mij weten.

Mammarina Deurne TIP Maandag snel makkelijk afsmeren 2019

Wat is jouw favoriete vulling in taarten?
De meeste van mijn taarten worden gevuld met een laag jam, plus een laag botercrème. Want twee lagen vulling geeft meer stevigheid aan jouw taart, wist je dat?

De jam koop ik altijd bij de Lidl, dat vinden wij thuis de lekkerste jam. Maar als je gaat vullen met jam, moet je eerst wat anders doen. Want jam en fondant zijn vijanden van elkaar. Als jam in aanraking komt met fondant, ontstaan er bobbels in het fondant. En deze krijg je echt niet meer weg! Daarom maak je eerst een dijkje van botercrème, voordat je de jamvulling op de taart doet. Dit doe ik met een spuitzak gevuld met botercrème. Natuurlijk dep je eerst het taartbiscuit met appelsap, om zo te voorkomen dat de vulling in jouw overheerlijke taart trekt!


Omdat de jam in de fabrieken in de potten wordt gespoten is het een vrij vast geheel. Door in een andere pot de jam los te roeren, komt het op een luchtiger manier als vulling in jouw taart.

Ben benieuwd of jij je hierin kan vinden en anders probeer je het een keer uit!

Collage MammarinasTIP aardbeienjam 2019

Vandaag een TIP die te maken heeft met het mixen van jouw taartbiscuit. Zelf heb ik diverse mixers in gebruik. Van huishoudmixers tot een professionele Kenwood mixer. Mijn tip voor vandaag is alleen geschikt voor mixers die gebruik maken van losse gardes. Dat zijn dus over het algemeen de huishoudmixers.

Als je alle ingrediënten voor het taartbiscuit in de kom heb gedaan, gaat hij voor tenminste 7 a 8 minuten mixen op de hoogste snelheid. Tijdens het mixen pak tenminste twee keer een spatel en spatel ik de mix zelf handmatig mee. Dit doe ik tegelijk met de mixer. 

Zo kan ik het biscuitbeslag aan de zijkant van de kom, weer mee laten mixen met het overige beslag. Zo zorg je dat de gehele mix op dezelfde manier gemixt is. Ook Buddy Valestro, beter bekend als The Cake Boss, doet dit tijdens het mixen van al zijn taartbiscuits.

Succes met deze tip!

Mammarina Deurne TIP Maandag beslag goedgemixed 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2019 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID