06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Vorige week hebben we het gehad over het vullen van jouw taart met jam. Als je de taart gevuld hebt, ben je klaar voor de volgende stap, het afsmeren van jouw taart. Snel, makkelijk en het liefste strak in één keer, toch?

Nou dat is mij nog nooit gelukt, kan ik je zeggen! Maar ik heb sinds kort wel een heel makkelijk hulpmiddel!

Als ik mijn taarten gevuld hebt, smeer ik ze één keer met een heel dun laagje botercrème af. Daarna gaat hij de koeling in voor minimaal een uur. En dan pak ik mijn geheimen wapen, de Wilton decorating Cake Icer Carded (nummer 789) 

Dit is een brede platte spuitmond, die je in een spuitzak doet. Deze vul je vervolgens met botercrème en dan laat je hem heel langzaam langs de taart lopen. Zo vaak als dat nodig is, meestal twee tot drie keer. Dit natuurlijk afhankelijk van de hoogte van jouw taart. Zo heb je in een hand om draai, jouw taart voorzien van een gelijkmatige laag botercrème. Met de spatel, spatel je hem glad tegen jouw taart. Zodat deze goed verbind met het cakebiscuit.

Het kan zijn dat je nog een laag botercrème nodig hebt.
Succes met deze TIP, bij vragen laat het mij weten.

Mammarina Deurne TIP Maandag snel makkelijk afsmeren 2019

Wat is jouw favoriete vulling in taarten?
De meeste van mijn taarten worden gevuld met een laag jam, plus een laag botercrème. Want twee lagen vulling geeft meer stevigheid aan jouw taart, wist je dat?

De jam koop ik altijd bij de Lidl, dat vinden wij thuis de lekkerste jam. Maar als je gaat vullen met jam, moet je eerst wat anders doen. Want jam en fondant zijn vijanden van elkaar. Als jam in aanraking komt met fondant, ontstaan er bobbels in het fondant. En deze krijg je echt niet meer weg! Daarom maak je eerst een dijkje van botercrème, voordat je de jamvulling op de taart doet. Dit doe ik met een spuitzak gevuld met botercrème. Natuurlijk dep je eerst het taartbiscuit met appelsap, om zo te voorkomen dat de vulling in jouw overheerlijke taart trekt!


Omdat de jam in de fabrieken in de potten wordt gespoten is het een vrij vast geheel. Door in een andere pot de jam los te roeren, komt het op een luchtiger manier als vulling in jouw taart.

Ben benieuwd of jij je hierin kan vinden en anders probeer je het een keer uit!

Collage MammarinasTIP aardbeienjam 2019

Vandaag een TIP die te maken heeft met het mixen van jouw taartbiscuit. Zelf heb ik diverse mixers in gebruik. Van huishoudmixers tot een professionele Kenwood mixer. Mijn tip voor vandaag is alleen geschikt voor mixers die gebruik maken van losse gardes. Dat zijn dus over het algemeen de huishoudmixers.

Als je alle ingrediënten voor het taartbiscuit in de kom heb gedaan, gaat hij voor tenminste 7 a 8 minuten mixen op de hoogste snelheid. Tijdens het mixen pak tenminste twee keer een spatel en spatel ik de mix zelf handmatig mee. Dit doe ik tegelijk met de mixer. 

Zo kan ik het biscuitbeslag aan de zijkant van de kom, weer mee laten mixen met het overige beslag. Zo zorg je dat de gehele mix op dezelfde manier gemixt is. Ook Buddy Valestro, beter bekend als The Cake Boss, doet dit tijdens het mixen van al zijn taartbiscuits.

Succes met deze tip!

Mammarina Deurne TIP Maandag beslag goedgemixed 2019

Misschien ken jij het wel met bakken. De buitenkant van het biscuit van je taart of cake is al gaar, maar de binnenkant nog niet! Balen want hij moet dus nog even in de oven blijven staan. Straks verbrand hij nog, wat nu?

Van mijn moeder heb ik geleerd, dat je dan een stuk aluminiumfolie over de bakvorm legt. Zodat de taart of cake niet kan verbranden. Zo kan de warmte van de oven het gaarproces versnellen binnen in de taart of cake. Welke kant van de folie moet dan naar beneden?

Het is zo, bij gerechten die je warm wilt houden. Dat de glanzende kant van de folie aan de binnenkant moet zitten. Deze kant reflecteert de warmte en de doffe kant houdt de warmte vast. Zo wordt de taart of cake het snelste en zonder verbranding gaar!

Het is zo, bij gerechten die je warm wilt houden. Dat de glanzende kant van de folie aan de binnenkant moet zitten. Deze kant reflecteert de warmte en de doffe kant houdt de warmte vast. Zo wordt de taart of cake het snelste en zonder verbranding gaar!

Ik hoop je op weg te hebben geholpen met deze TIP!

Heb jij zelf een TIP voor ons, deel hem gerust op mijn Facebooekpagina of in mijn besloten Facebookgroep!

Liefs, Carolien   

Mammarina Deurne TIP Maandag Grootmoeders tip 2019

Als ik met mijn taartopdrachten bezig ben, moet ik regelmatig denken aan mijn workshopdeelneemster Chantal. Tijdens de Ouder & Kind workshop waarin zwarte pieten boltaartjes maakten, zei ze regelmatig. Dat is een goede tip, waarbij ik dacht, oh ja?

Dus geef ik je nu een tip die bij mij op kwam, toen ik bezig was met de Woezel & Pip verjaardagstaart. Deze gaat over hoe je de afbeeldingen voor op de buitenkant van de taart kan voorbereiden.

Want op deze taart komen heel veel karakters voor uit de Tovertuin. Deze snij ik één voor één uit van fondant en plak ze dan op elkaar tot één geheel. Deze manier van werken met fondant, noemen wij ook wel een puzzelplaatje. Het is best een werkje, dat dus ook veel tijd kost. Dus maak ik deze van tevoren klaar, maar hoe hou je ze goed tot dat ze op de taart gaan? Want als je ze laat drogen, worden ze hard en kan je ze niet meer verwerken op jouw taart.

Ik heb ze op een (plastic)plankje gelegd en deze goed ingewikkeld in plasticfolie. Zodat er geen lucht bij de fondant kan komen. Hierdoor blijven de afbeeldingen soepel en kun je goed verwerken op je taart.

Veel succes met deze TIP!

Mammarina Maandagtip voorbereiden met fondant 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2019 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID