06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Ja, het school kerstdiner staat deze week weer op de planning van de scholen en wat ga jij maken? Ieder jaar probeer ik weer met iets origineels te komen, want dat is voor mij de uitdaging! Zal ik je helpen?

Nou, vooruit dan! Ik heb 2 ontzettend leuke, lekkere en originele ideeën voor jou als moeder. Deze zijn makkelijk te maken voor jou en de kids.

Tip 1 kan je maken van cake of je hem zelf bakt of bij de supermarkt koopt maakt niet uit. De bamboe cocktailprikkertjes heb ik bij de Action gekocht, de overige spullen zijn verkrijgnbaar bij de supermarkt.

Benodigdheden: cake kerstboompje (alle varianten)
* cake
* Bamboe prikkertjes 
* cookie icing of zachte topping van dr.Oetker 
* mini marshmallows, smarties, suikerparels (Supermarkt)
* decoratiestiften (Supermarkt)

Werkbeschrijving:
1* snij een plakje cake
2* snijd de cake in de vorm van een kerstboom
3* steek het cocktailprikkertjes in de onderkant
4* knip de marshmallows doormidden
5* maak met de cookie icing een patroon,
6* plak de marshmallows op de cake
7* decoreer de cake kerstboom naar wens

Tip:
De cookie icing kan je ook vervangen door zelfgemaakt glazuur. Van poedersuiker en water, zorg wel dat deze niet te dun is!

 collage kerstdiner tip1

 

Weet jij nog hoe je de taartlagen precies terug moet leggen, nadat je de taarte gevuld hebt?

Naar aanleiding van de gegeven workshops, besef ik dat ik een aantal waardevolle tips nog niet met jou heb gedeeld. Dus hoog tijd voor tip twee!

Dit is het verhaal van het cocktailprikkertje. Een cocktailprikkertje hoor ik je denken. Ja, zeker deze zie je altijd op mijn foto’s staan als ik begin met het vullen van een taart.

Na het doorsnijden van de taart in de gewenste lagen, komt bij mij het cocktailprikkertje aanbod. Deze doe ik in elke taartlaag op dezelfde hoogte. Zodat je na het vullen van jouw taart weet hoe de bovenste taartlaag precies moet liggen op de andere. Na het vullen van de taart, mogen deze er natuurlijk weer uit. Daarna gaat hij de koeling in zodat de taart samen met de tart goed koud kan worden. Dat heeft weer een gunstige invloed op de stevigheid van jouw taart. 

Mammarina TIP cocktailprikkertje 2018

Jaaa, het is weer maandag tijd voor een TIP!

Ik heb er vandaag zo zin in en weet je hoe dat komt? Afgelopen week gaf ik twee Ouder & Kind workshop waarin we Zwarte Pieten boltaartjes gingen maken. Daar legde ik stap voor stap uit hoe ik de taarten maak. Elke keer hoorde ik, dat is een goede tip. Of nu weten we hoe we thuis aan de slag moeten. Bijzonder motiverend en dus deel ik de komende weken deze tips met jou!

Om een taart te gaan maken, start je natuurlijk met het bakken. Daarna begint de opbouw met het vullen, afsmeren en decoreren. We starten met de taart in de gewenste lagen te snijden met de taartzaag. Hiervoor kan je natuurlijk ook een broodmes gebruiken.

Om de vulling niet in het taartbiscuit te laten trekken, dep je beide kanten van de taart met een heel klein beetje appelsap. Ik doe dit met een siliconenkwastje, waar je anders de ovenschaal met boter mee in smeert. Je doopt je kwastje erin en strijkt deze langs de kant af. Dan maak je een dep beweging over de taartlaag tot je alles heb gehad. Dit hoeft maar heel licht, maar wel aan beide kanten waar de vulling tussen komt!

Waarom appelsap, hoor ik je denken? Dit is een neutrale smaak die geen invloed kan hebben op de smaak van de vulling. Je kan de appelsap ook vervangen door een smaak die je later wel terug proeft in de taart. Zoals de koffielikeur Amaretto dat doet bij de Tiramisu.

Mammarina TIP taart maken APPELSAP

Jehhhhh, het is weer tijd om een tip te delen uit de keuken van Mammarina! Deze keer een making off het Superman logo. Natuurlijk kan je een kant en klare mal kopen om dit logo te maken. Maar hoe vaak ga je hem dan nog gebruiken, denk ik dan. Zeker aangezien ze best prijzig zijn.

Het ziet er ingewikkeld uit, maar jij kan het ook hoor! De truck is om het te versimpelen, om van de afbeelding losse delen te maken. Je maakt van de afbeelding allemaal losse laagjes. Je kopieert de afbeelding diverse keren en maakt van elke kleur een aparte mal.

Het fondant kan je uitsnijden met een mesje of de modelling tool cutting wheels van PME. Echt de uitvinding van de eeuw! Deze duwt het fondant niet weg als je de afbeelding uitsnijdt.

Ik leg de stappen uit naar aanleiding van dit Superman logo.

Stap 1: knip het logo in zijn geheel uit – deze maak je straks van geel fondant.

Stap 2: knip de S van het logo uit plus de binnenkant die je niet nodig hebt – deze wordt straks uit rood fondant gesneden.

Stap 3: laat beide delen een minuut of 20 drogen op tafel. Dan hard de fondant een beetje uit. Zo heb je minder kans dat het fondant vervormt.

Stap 4: plak beide fondant delen op elkaar met een heel klein beetje water. Niet te veel, anders glijdt deze er weer van elkaar af.

Stap 5: laat het logo nog even drogen voordat je het op een taart of cupcake gaat gebruiken.

En klaar is jouw logo. Zeg nu eerlijk, zo moeilijk was het toch niet?

Collage making off Supermanlogo

Heb je ze al eens voorbij zien komen, die mooie opgespoten botercrème bloemen. Waarvan je denkt jeetje die zijn geweldig mooi!

Dat zijn de nieuwste spuitmondjes van Nifty Nozzles. Deze zijn in 7 verschillende bloemen te verkrijgen bij de betere bakwinkels. Het is oh zo moeilijk, om een keuze te maken welke je graag zou willen gaan maken.

Je kan deze botercrème bloemen maken met een gewone botercrèmemix. Let wel op, dat deze goed stevig is. Dat werkt namelijk een stuk gemakkelijker. Het mooiste is natuurlijk als je een kleur nuance kan aanbrengen in de botercrème, zo gaan ze nog echter lijken. Maar hoe doe je dat?

Maakt de botercrème, deel de crème op in twee porties en geef deze beide de gewenste kleuren. Neem een stuk plasticfolie en smeer daar met de spatel de buitenste kleur van de bloem op. Zorg dat je begint aan de rand van de folie aan één kant, dit is het begin. Daarboven op smeer je de binnenste kleur van jouw bloem. Nu rol je het plasticfolie met de botercrème op, net als of je een wrap in de folie wikkelt. Doe de rol met botercrème in de spuitzak, waar reeds de Noozle spuitmond in zit. Zet het uiteinde van de spuitzak vast met een klem. Zodat de plasticrol er niet uit kan vallen! Nu is de spuitzak klaar voor gebruik.

Zet het spuitmondje recht op de taart of cupcake. Spuit de botercrème en trek de spuitzak heel langzaam naar boven. Je stopt met spuiten als je de bloem hoog genoeg vind. Zo ga je de taart of cupcake rond tot hij vol is.

Veel succes met het spuiten van jouw botercrème bloemen, het vergt wel een beetje oefening. Maar het resultaat is er dan ook naar!

Mocht je vragen hebben? Laat het mij gerust weten, ik help je heel graag verder. In het nieuwe jaar geven we hier ook een workshop in, je bent van harte welkom!

botercrèmebloemen mammarina 2018

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2019 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID