06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Ja, het is bijna Sinterklaas! Dus nog één keer een makkelijk recept met een Sinterklaas twist voor het heerlijk avondje.

Dit recept komt uit mijn Herfst- en Halloween challenge, die ik vorig jaar gaf in mijn besloten FaceBookgroep: Mammarina’s bakgeheimen. Het is wederom een makkelijk recept, waar je heerlijk mee kan variëren. De Amerikaanse Mug Cake is in een handomdraai klaar, dus ook ideaal voor onverwachte visite.

Voor de Mug Cake in één grote mok, heb je het volgende nodig:
* 30 gram boter
* 1 ei
* 2 eetlepels bruine basterd suiker
* 1 theelepel vanille smaakstof
* 1 theelepel speculaaskruiden
* 1 eetlepel (11 gram) slagroom
* 5 eetlepels (40 gram) bloem
* ½ theelepel (1,5 gram) bakpoeder
* (chocolade) pepernoten

Werkwijze:
Laat de boter in +/- 20 seconden (800 watt) smelten in de magnetron
Voeg al roerend de volgende ingrediënten in de mok toe: het ei, de basterd suiker en de smaakstof. Daarna de slagroom, bloem, het bakpoeder en als laatste de gesmolten boter. Halveer de pepernoten en voeg deze toe aan het beslag.

Zet de mok ongeveer 1 minuut en 30 seconden in de magnetron op 800 watt. De tijd is natuurlijk afhankelijk van het vermogen van jouw magnetron. Hoe groot de mok is en hoeveel jij er tegelijk wil gaan maken.
LET OP: de mok kan heet zijn!

Ik adviseer je om niet meer dan twee Mug Cakes tegelijk te maken. De voorkeur is gewoon één Mug Cake per keer te gaan maken!
Versier jouw Mug Cake naar wens met pepernoten, decoratiestiften, glazuur of suikerfiguurtjes.

Sinterklaas Mugcakes 2019

Dit recept maakten ik al toen ik nog op de lagere school zat. Eén keer gehad als traktatie in mijn klas en meteen werd het recept nagevraagd. Ik weet dat het niet het gezondste recept is van deze reeks. Maar wel een om heerlijk van te gaan genieten.

Hier mijn recept van Arretjes cake met mijn Sinterklaas twist:
Hiervoor heb je het volgende nodig:
* cake bakblik
* een zak (chocolade) pepernoten
* 6 eetlepels fair trade cacao
* 2 eieren
* 200 gram poedersuiker
* 250 gram (biologische) boter om te smelten

Meng de cacao, poedersuiker en eieren door elkaar.
Halveer de pepernoten en voeg deze toe aan het mengsel.

Laat de boter langzaam smelten en voeg deze beetje voor beetje toe aan het mengsel. Meng het goed door en doe het mengsel in het cakeblik. Laat de pepernoten arretjes cake een nachtje in de vriezer staan en klaar is jouw Sinterklaas variant op dit heerlijke recept.

Wil je hem nog meer versieren voor Sinterklaas? Smelt dan een beetje witte chocolade. Giet deze over de cake en versier hem met (chocolade) pepernoten, schuimpjes en al het andere Sinterklaas lekkers.

Niet te grote stukken snijden, want hij vult enorm goed!
Eet smakelijk voor straks.


Sinterklaas baktips 2019

Afgelopen zaterdag moest ik helaas opnieuw mijn dummie taarten bekleden. Om zo een nieuwe creatie van een bruidstaart neer te kunnen zetten op de trouwbeurs van zondag.

Als je jouw fondant hebt uitgerold op de gewenste dikte is het altijd maar de vraag of deze groot genoeg is om jouw taart te bekleden? Om dit zeker te weten heb ik daarvoor mijzelf iets op bedacht. Het is eigenlijk een hele simpele oplossing, vind ik zelf.

Ik neem een centimeter en meet het taartblik aan de buitenkant op. Dan weet je wat je nodig hebt om de taart zelf te bekleden. Tel daar een centimeter of 2,3 bij op, aan allebei de kanten! Dan heb je zeker genoeg om jouw taart te bekleden met fondant.

Aangezien ik mijn fondant op een dunne flexibele mat uitrol, waarop allerlei cirkelmaten staan vermeld. Leg ik mijn centimeter erop en kijk ik tot welk getal ik het fondant zeker moet uitrollen. Als dat gebeurt is, kan ik met een gerust hart de taart gaan bekleden.

Soms zijn de oplossingen heel simpel, als je het maar weet! Ben heel benieuwd, hoe weet jij of jouw fondant groot genoeg is?
Laat je het mij weten!


Mammarina Deurne TIP Maandag hoe groot fondant 2019

Mijn ouder & kind workshop de Lovely Lady eenhoorn, was echt een hit dit jaar! Nooit gedacht dat ik deze zo vaak zou mogen geven, vier keer mocht ik het doen. Zelfs voor de kinderworkshops kwamen de aanvragen met dit thema. Echt geweldig en de volgende aanvraag ligt al op mijn buro.

Bij de eenhoornworkshop volgen we een andere werkvolgorde. We starten namelijk met het maken van de hoorn en oren. Waarom? Deze moeten namelijk een tijdje drogen. Zodat we ze aan het einde van de workshop, onze eenhoorn kunnen gaan laten stralen. Met een schitterende hoorn en oren.

Maar hoe maak je nu zo’n mooie eenhoorn en oren? Zal ik jou een beetje op weg helpen? Heb je de tijd, maak de eenhoorn en zijn oren dan een aantal dagen van te voren. Dan weet je zeker dat ze goed stevig en hard zijn. Heb je die tijd niet, dan kan je tylose poeder toevoegen aan jouw fondant. Door deze poeder wordt het fondant sneller hard. Welke ik dus ook gebruik tijdens mijn workshops.

Voor de oren gebruik ik een koekjes uitsteker in de vorm van een hart. Rol het fondant uit tot ongeveer 3mm, steek 2 hartjes eruit. Leg de ronde kanten van het hartje naar je toe. Pak een penseel en een beetje water of eetbare lijm. Maak een streep in het midden van het hart, plus aan de ronde onderkanten. Leg een cocktailprikker in het midden van het hart en duw deze heel zacht, een beetje erin. Vouw de ronde onderkanten van het hart naar elkaar toe. Leg nu het hart op jouw hand en vouw, aan de onderkant de cocktailprikker weg in het fondant.

Voor de eenhoorn neem je klein stukje fondant, kneed deze goed door. Rol hier eerst een balletje van, vervolgens maak je er een sliert van. Rol de uiteindes iets dunner uit. Pak een penceel en doop deze ik het water en maak één van de uiteindes een beetje nat. Plak het andere uiteinde erop vast. Dan kan je voorzichtig de sliert in elkaar gaan draaien. Net zo lang dat jij tevreden bent over de eenhoorn. Door twee cocktailprikker in de onderkant van de hoorn te doen. Veranker je de twee lossen slierten met elkaar en geeft deze aan de onderkant van de hoorn meteen stevigheid. Sluiten de slierten niet helemaal op elkaar aan? Dan kan je altijd tussen de twee slierten een beetje water doen. Dan plak je de slierten, bij wijze van spreken tussen het draaien ook aan elkaar.

Wil je de eenhoorn en oren mooi in vorm laten drogen? Neem dan een wc-rolletje of keukenrol en knip deze doormidden. Leg ze hierin te drogen en de eenhoorn en oren zullen mooi in vorm drogen.

Succes met het maken van jouw eenhoorn en zijn oren! Mocht je toch nog een vraag hebben, dan hoor ik het graag.

Mammarina Deurne TIP maandag eenhoorn oren 2019
Afgelopen weekend mocht ik weer de geweldig leuke en lekkere Lovely Lady eenhoornworkshop geven. Een workshop die als insteek heeft, om een ouder & kind quality time met elkaar door te laten brengen. Samen te werken en toch ieder met hun eigen creatie bezig te laten zijn. Wat ben ik mijn klant toch dankbaar voor deze aanvraag! Die zij vorig jaar deed, om samen met haar nichtje iets leuks te gaan doen.

Tijdens deze workshop doorlopen we alle stappen van het taart maken. Als je jouw taart heb bekleed met fondant, dan komt de smoother aan de beurt. Maar wat doe of kan je hier nu mee? 

Als je het Engelse woord smoother vertaald naar het Nederlands, dan wordt het je al snel duidelijk. Smoother betekent: gladder. Door gebruik te maken van de smoother, kan je het fondant gladder maken. Zo strijk je bij wijze van spreken, de oneffenheden in het fondant glad. Zo komt je taart dus nog strakker in zijn fondant jasje te zitten.

De smoother is nu in verschillende vormen en materialen te verkrijgen. Zo zie je links op de 1e foto een flexibele smoother. Deze bestaat uit twee delen en is buigzaam, waardoor je in de meeste hoekjes van jouw taart kan komen. Deze twee hebben dezelfde vorm als de twee andere witte smoothers aan de rechterkant. Zelf vind ik deze flexibeler smoothers makkelijker werken, plus dat ze niet zo snel aan het fondant blijven plakken! De witte varianten zijn de bekendere hard plastic smoothers. Verkrijgbaar in twee verschillende vormen, welke vorm je neemt maakt eigenlijk niet zoveel uit. De één werkt graag met de rechthoekige variant en de ander heeft liever een ronde kant erbij.

Het beste kan je met de smoother een draaiende ronde beweging maken over het fondant. Dat zet je het minste druk op de smother en dus op jouw fondant. Zo kom je tot het mooiste en gladste resultaat!

Mammarina Deurne TIP Maandag smoother 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten en natuurlijk doen wij dit ook voor babyshowers! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
contact Albert Schweitzerstraat 9
5751 MG Deurne
06 - 154 993 55
info@mammarina.nl
Copyright © 2024 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID