06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Vaak begin je met het bakken van een appeltaart, behalve ik dan! Ik maakten mijn eerste appeltaart 2 jaar geleden. Na het plukken van verse appels samen met mijn dochters, bij de Frits Philips fruittuinen in Eindhoven. De bodem vond ik wel een dingetje, om de bodem en de rand in één stuk in de springvorm te krijgen.

Inmiddels heb ik de springvorm verruild voor de slofvorm, wat ik al een heel stuk vind schelen. Maar de beste tip kreeg ik vorige week op de Cake & Bake Experience van Meester patissier Hidde de Brabander. 

Snijd uit het deeg eerst de vorm van de bodem en leg deze apart. Mocht je een slofvorm gebruiken zoals ik, dan kan je hem uitsteken. Maak van het overige deeg een lange rol en rol hem uit in de breedte. Snijd hier een rand van voor de zijkant van jouw springvorm. Deze moet iets hoger zijn als de rand van jouw bakvorm. Rol dit deeg op in een rolletje. Vervolgens rol je deze uit langs de rand van jouw ingevette springvorm. Mocht je meerdere rolletjes deeg nodig hebben, overlap deze een stukje en druk deze goed aan. Nu kan je de bodem er rustig in laten vallen. Druk de bodem bij de rand goed samen, zodat ze hechten. Snijdt met een scherp mes, het overige deeg langs de rand van de springvorm weg. Klaar is nu jouw bodem.

Is de vulling van appels erg vochtig? Bestrooi de bodem dan met een beetje custardpoeder. Deze neemt het vocht van de appels op en het is ook nog eens een lekkere combinatie met de appelvulling!

Mammarina Deurne TIP Maandag appeltaartbodem Hidde 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2020 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID